Saku Õlletehase vahetab välja kauaaegse peaõllemeistri

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku kauaaegne peaõllemeister Enn Kärblane.
Saku kauaaegne peaõllemeister Enn Kärblane. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Saku Õlletehase teatel lahkub ametist senine peaõllemeister Enn Kärblane ja tema ameti võtab üle senine keedu- ja protsessiosakonna juhataja Marika Tungel.
 


Saku Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä kinnitusel hindab juhtkond kõrgelt Enn Kärblase panust ettevõtte ja kogu Eesti õlleturu arengusse. «Ennu
osalusel on siinsel õlleturul korda saadetud suuri tegusid. Eestil pole suurte õllemaadega võrreldes midagi häbeneda. Meil on maailmatasemel tooted ning Eesti kui traditsioonidega õllemaa tuntus maailmas aina kasvab,» lausus ta.

«Olen kindel, et Marika Tungel, kes on töötanud Saku Õlletehases ligi 22 aastat suudab meie õllepruulimise traditsioone hoida ja edasi arendada,» lisas Tennilä.

Tungel ütles, et tema pikk töökogemus Sakus ja haridus ühest Euroopa enim tunnustatud õllemeistrite koolist The Scandinavian School of Brewing on tugev taust, et ka nii vastutusrikas ametikoht nagu peaõllemeistri oma vastu võtta. «Saku õllede kõrge kvaliteet saab minu käe all olema sama hästi valvatud ja edasi arendatud nagu seda on seni teinud hea kolleeg Enn Kärblane,» lausus ta.

Ametist lahkuv Enn Kärblane meenutas kakskümmend aastat kestnud tööd kui väga põnevat aega, mis pakkus palju õppimis- ning avastamisrõõmu. «Saku on teinud läbi
tohutud muutused. Eksperimentaalõlletehasest on saanud kaasaegne tootmisettevõte, kus õllede kõrval toodetakse siidreid, long drinke, lauavett ja palju teisi tooteid.
Saku õllede sortiment on oluliselt laienenud, pakkudes õllesõpradele mitmekesist valikut,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles