OÜ Saare Leib sai EAS-ilt ligi 20 000 eurot toetust rukkist valmistatud hommikusöögikrõbuskite tootearenduseks.
Pagaritööstus sai 20 000 eurot toetust hommikuhelveste tootmiseks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Praegu on idee ja alles hakkame toodet välja töötama,» ütles Saare Leiva juhatuse esimees Janar Vaima Saarte Häälele. EAS eraldas ettevõttele 19 817 eurot rukkiõhikute tehnoloogia väljatöötamiseks, kuid Vaima sõnul on rukkiõhik katsetusperioodi töönimi.
«Idee poolest peaksid need olema õhitud rukkiterad, aga millise nimega toode lõpuks poodi jõuab, seda veel ei tea,» lisas ta.
Vaima sõnul sai ta idee uueks tooteks oma lapselt, kes sööb hommikusöögiks palju krõbinaid, mis sisaldavad rohkesti suhkrut ega ole kuigi tervislikud. Rukkikrõbuskid valmistatakse aga sajaprotsendiliselt rukkist ilma säilitusaineteta ja suhkruta, teist täpselt samasugust pole ei Eestis ega mujal maailmas.
Loe pikemalt Saarte Häälest.