Viru Õlu kahjum oli taas üle miljoni euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru õlu uus tootmisliin
Viru õlu uus tootmisliin Foto: ARVET M

Õlletootja Viru Õlu AS müügitulu langes möödunud majandusaastal 17 protsenti 5,8 miljonile eurole ja kahjum jäi aasta varasema 1,3 miljoni euro tasemele.

Tulemus on äärmiselt ebarahuldav, märkis ettevõtte juhatus majandusaasta aruandes. Kogumüügi rahaline väärtus langes eelmise aastaga võrreldes 17 protsenti ja müügi kogumahu langus oli 23 protsenti.

Negatiivse tulemuse peamise põhjusena toob juhatus välja Eesti turul valitsevat tugevat konkurentsi ja asjaolu, et ettevõttel ei ole siiani õnnestunud suurendada müüki eksporditurgudel.

Kuna omakapital on negatiivne, tegeleb emaettevõte Taani AS Harboes Brygger püsiva lahenduse leidmisega. Seni tagab emaettevõte vajaliku likviidsuse, et kindlustada ettevõtte jätkuv tegevus ning üldine rahastamine.

Käesoleva majandusaasta teise poole jooksul on ettevõttel plaani kohaselt lõpetatud tootmisseadmete uuendamine ja täiendavad investeeringud ning ettevõte on seejärel valmis koostöös teiste grupiga seotud ettevõtetega keskenduma positsiooni säilitamisele siseturul ja müügi suurendamisele eksportturgudel.

Viru Õlu AS peamiseks tegevusalaks on õlle, siidri ja karastusjookide tootmine ja müük.

Ettevõttes töötas möödunud aastal keskmisel 62 inimest, mida on 27 võrra vähem kui aasta varem, palgakulud langesid 1,2 miljonilt 1 miljonile eurole. Keskmine kuine brutotasu oli ettevõttes möödunud aastal 1354 eurot.

Ettevõtte emaettevõtjaks on Taani AS Harboes Bryggeri, millele kuulub 98,69 protsenti AS Viru Õlu aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles