Kohus lükkas Kogeri saneerimistaotluse tagasi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koger & Partnerid.
Koger & Partnerid. Foto: Toomas Huik

Harju maakohus lükkas teisipäeval tagasi Koger ja Partnerite saneerimistaotluse. See tähendab, et pankrotioht püsib.

«Kohtu hinnangul võimaldab saneerimismenetlus päästa ettevõtte seda ajutiselt tabanud makseraskustest ja säilitada enam inimestele töökohti ning aitab tagada majandusliku stabiilsuse, kuid avaldaja makseraskused on tekkinud 2010 ja need ei ole ajutise iseloomuga,» ütles kohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Kohus leiab, et saneerimismenetlust on alust algatada siis, kui avaldaja veenab kohust, et saneerimismenetluse kaudu on võimalik ületada majanduslikud raskused ning vältida pankrotti.

«Käesoleva avalduse pinnalt kohus sellisele järeldusele ei jõudnud. Saneerimismenetluse eesmärgiks ei saa olla pelgalt võlgade tasumise edasilükkamine või turusituatsiooni paranemise ootamine. Kokkuleppeid võlausaldajatega võla ajatamise või ümberkujundamise osas võib teha ka ilma saneerimisavalduseta.»

Saneerimiskaitset palus ettevõte kohtult 7. aprillil. Firma juht Andres Koger teatas siis, et saneerimisega püütakse luua võimalused ettevõtte majandusliku seisu parandamiseks ning raskuste ületamiseks.

«Majanduskriisi negatiivne mõju ehitussektorile oli oodatust suurem. Täielikult Eesti kapitalil põhineva ettevõttena ei ole meil olnud rahvusvahelistele ettevõtetele iseloomulikku puhvrit pikaajaliste kahjumite rahastamiseks. Usume, et seni konstruktiivsed suhted pankadega jätkuvad ning üheskoos leiame lahendused,» ütles Koger siis läbi PR-firma saadetud teate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles