Sõõrumaa arendus pahandab linnaelanikke (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa.
Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa. Foto: Sander Ilvest

Suurettevõtja ja kohalike omavalitsuste valimistel kandideeriva Urmas Sõõrumaa plaan ehitada Tammsaare ärikeskuse kõrvale uus büroohoone on kohalikud elanikud tagajalgadele ajanud.

Seda põhjusel, et kõrge hoone kerkiks muinsuskaitseobjekti ette ja miljööväärtusliku ala lähedale, mis kohalike hinnangul kahandaks märkimisväärselt nende alade väärtust, kirjutab Äripäev

Muinsuskaitseobjektide ümber ehitades tuleb jälgida, et uued hooned ei varjutaks vaadet kaitse all olevatele objektidele, samas Sõõrumaa firmale ESS Kinnisvara kuuluval kinnistul aadressil Järve tänav 34a, kuhu uut büroohoonet kavandatakse, asub muinsuskaitse all olev Tondi sõjaväelinnaku staabihoone.

Kui aga 2000. aastate alguses tahtis Kaamos Kinnisvara AS ehitada Tammsaare Ärikeskuse suuremana kui ta praegu on, ei andnud linn neile selleks luba, põhjendusega, et nad ei tohi ehitada praeguse Tammsaare Ärikeskuse ees olevale alale, kus praegu asub parkla, sama kõrget hoonet kui ärikeskuse majad, kuna see varjanuks vaadet vana sõjaväestaabi hoonele.

Sama põhjus Sõõrumaa kinnistule ei kehti, kuigi hoone kerkiks sõjaväe hoonele vähemalt sama lähedale.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles