Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kuidas küpsetada pannkooke brittide ja ameeriklaste moodi?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pannkoogid vaarikatega.
Pannkoogid vaarikatega. Foto: Panthermedia / Mykola Lunov

Kui eestimaalased armastavad valmistada nii hapupiimakooke kui ka sõrnikuid ning süüa neid ohtra omavalmistatud moosiga, siis brittidel ja ameeriklastel on oma klassikalised retseptid, kuidas koogikesi valmistada.

Portaal Fox annab ülevaate, kuidas valmistada pannkooke, mida teevad oma kodudes pühapäeva hommikuti britid ja ameeriklased.

Brittide stiilis ülepannkoogid

  • 100 grammi (nisu)jahu
  • Kaks suurt muna
  • 275 ml väherasvast piima
  • Küpsetamiseks võid või õli
  • Serveerimiseks sidruniviile ja roosuhkrut

Valmistamine: klopi munad koos piimaga lahti, sõelu hulka jahu. Sega hoolikalt läbi, et kõik koostisosad oleksid ühtlaselt segunenud ning tainas poleks tükke. Pane kuumale pannile tükike võid või tilk õli, vala tainas pannile ning küpseta kuldpruunid ülepannkoogid.

Hoia valminud koogid soojas (näiteks taldriku all) kuni serveerimiseni. Serveeri sidruni ja suhkruga või muu meelepärase lisandiga.

Pannkoogid sidruniga.
Pannkoogid sidruniga. Foto: Panthermedia / Monkeybusiness Images

Ameeriklaste stiilis pannkoogid

  • 225 grammi (nisu)jahu
  • Supilusikatäis küpsetuspulbrit
  • Näpuotsatäis soola
  • Supilusikatäis suhkrut
  • Kaks suurt muna
  • 30 grammi võid või õli
  • Küpsetamiseks võid või õli

Valmistamine: sega kokku jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa segule lahtiklopitud munad koos sulatatud või ja piimaga. Sega tainas ühtlaseks. Küpseta kooke õli või võiga määritud pannil keskmisel kuumusel.

Nende kookide puhul saad aru, et kooki on vaja ümber keerata, kui selle pealispinnale hakkavad tekkima väiksed mullid. Kook küpseb ühelt poolt umbes minuti.

Serveeri koos meelepäraste lisanditega.

Pannkoogid maasikate ja vahtrasiirupiga.
Pannkoogid maasikate ja vahtrasiirupiga. Foto: Panthermedia / Stephen Mcsweeny

Ameeriklaste ja brittide lemmikuimad lisandid pannkookide juurde:

  • Sidrun ja suhkur
  • Vahtrasiirup
  • Šokolaad, maapähklivõi ja banaan
  • Mandlivõi ja maasikad
  • Mustsõstrad ja mesi
  • Sink ja juust
  • Muna ja spinat
  • Fetajuust ja tüümian
  • Porru, seened ja juust
  • Parma sink ja asparaagus

Märksõnad

Tagasi üles