Postimehe pimetest: poemoosid vanaema keedistele alla ei jää!

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heelia Sillamaa

Vanaemade moosid on läbi aegade olnud kõrgelt hinnatud ja eelistatud, kuid nagu selgus pimetestist, ei jää ka poetooted ei neile ega kallitele ökotoodetele maitse poolest alla.

Postimehe tarbijatoimetus viis läbi pimetesti, kus võrreldi erinevate tootjate maasika- ja vaarikamoose. Testis osalesid nii odavad tundmatute brändide džemmid, kallid ökokeedised, kodumaised armastatud tooted kui ka Hiiumaa vanaema poolt keedetud kodumoosid.

Kui vaarikamooside arvestuses pidi vanaema keedis kaotust tunnistama nii Eesti tootjale Küllus, kui Hollandi odavbrändile Extra, siis maasikamooside seas tõi võidu koju just kodune toodang.

Parimaks vaarikamoosiks valitud Külluse puhul meeldis testijatele eelkõige selle naturaalne ja mahedam maitse – moos oli mõnusalt vaarikane ja ka suhkruga polnud liialdatud. Kõige vähem punkte teenis aga Rootsi ökomoos I love Eco, mille kohta öeldi, et tegemist on keskpärase tootega, mis on liiga magus.

Parima maasikamoosi tiitli võitnud vanaema keedis teenis võidu välja vedela kodumoosile omase struktuuri ja suurte maasika tükkidega. Eesti tootja Meie Mari ja Prantsusmaa Bonne Mamani moosid jäid aga 3,2 punktiga viimasele kohale – nende puhul ei meeldinud proovijatele lääge poemoosi maitse.

Võrreldud toodete kilohinnad algasid 3,76st eurost ja läksid peenete mooside näol 16,17 euroni välja. Kui maasikamooside seas tuli soodsaima hinnaga Eldorado toode napilt Põltsamaa moosile alla jäädes võrdluses neljandale kohale, siis kõige soodsam vaarikamoos, kilohinnaga 3,76, jõudis punktiarvestuses teisele kohale. «Nagu värskelt keedetud vanaema moos,» kiideti soodsat Extra vaarikakeedist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles