Noored mehed valivad töö asemel videomängud (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videomängud
Videomängud Foto: SCANPIX

Noorte meeste tööind on viimased aastakümned USAs vähenenud ning selles on süüdi videomängud.

2016.aasta augustis ei käinud 15 protsenti meestest vanuses 21 kuni 30 tööl ega õppinud. Veel 2000 aastal oli taolisi noori mehi 8 protsenti. Töötatud tundide arv on selle ajaga vähenenud 12 protsenti, seda on oluliselt rohkem kui eakamatel meestel vahendab World Economic Forum.

Uurimisrühm Princetoni ja Chicago ülikoolidest on veendunud, et languse põhjuseks on videomängude areng. Väljastpoolt  vaadates tunduvad taoliste noorte meeste elud nukravõitu. Uuringu kohaselt elas 67 protsenti mitteaktiivsetest meestes vanemate või sugulaste juures, veel 2000 aastal oli see määr 46 protsenti. Keskmiselt veedavad nad 520 tundi aastas arvuti taga, milles 60 protsenti kulub mängudele.

Samas ilmnes küsitlusest, et töötud arvutimängude mängijad on oma eluga rohkem rahul, mis viitab sellele, et kujuteldavad maailmad pakuvad rohkem rõõmu kui tegelikkus.

Alates 2000 aastast on oluliselt vähenenud tööjõus osalemise määr ning USA föderaalreservi hinnangul  on see sõjajärgsel ajal pretsedenditu.

Töötuse määr on langenud küll 4,3 protsendini, kuid siin võetakse arvesse ainult neid, kes tööturul aktiivselt tegevust otsivad. Tegemist võib olla aga püsiva muutusega majanduskäitumises ning virtuaalse reaalsuse areng muudab põgenemise väljamõeldud maailmadesse veelgi ahvatlevamaks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles