Eestlaste puhkusereise Egiptusesse on tabanud drastiline langus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Egiptuses Kairo lähistel Giza püramiidide juures
Turistid Egiptuses Kairo lähistel Giza püramiidide juures Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS

Eesti Panga andmetel on eestlaste reisimine Egiptusesse võrreldes 2008. aastaga langenud umbes 100 000 reisi võrra ehk enam kui 12 korda.

Kui 2008. aastal tehti Eestist Egiptusesse 113 795 külastust, siis 2016. aastaks oli see arv kahanenud napi 9283-ni, vahendab ERRi uudisteportaal.

Eesti turismifirmade liidu peasekretär Mariann Lugus ütles ERR-ile, et 2008. aastal oli Egiptuses sihtkohtadeks nii Sharm el Sheikh kui ka Hurghada, 2016. aastal ainult Hurghada. Luguse sõnul oli kümme aastat tagasi kogu reisiturg teistsugune ning Egiptus oligi ülipopulaarne talvesihtkoht. 

Alternatiivsed sihtkohad Egiptusele on Luguse sõnul olnud Kanaari saared, aga ka sihtkohad Aasias ja Ameerikas. «Maailm on läinud aina väiksemaks ja kättesaadavamaks,» põhjendab ta Egiptuse reiside olulist vähenemist viimase kümne aasta jooksul.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles