4 harjumust, mis tuleks suurema produktiivsuse nimel hüljata

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud töötajad alustaksid hea meelega tööpäeva varem.
Paljud töötajad alustaksid hea meelega tööpäeva varem. Foto: Panthermedia / Monkeybusiness Images

Tööpäev läheb imekiirelt mööda ja päriselt midagi tehtud selle jooksul ei saagi? Kui nii, siis peaks oma päevaplaani üle vaatama ja rohkem keskendumisele panustama.

Karjäärisait the Muse teeb ülevaate, millised levinud harjumused produktiivsust ja keskendumisvõimet häirivad.

Telefoni vaatamine/sõnumite saatmine. Mõni inimene teeb seda ka tööpäeva vältel mitu korda tunnis ning iga kord hajub ta tähelepanuvõime. Samuti kulub lõppkokkuvõttes sõnumite saatmisele ja sotsiaalmeedia uuenduste lugemisele paras hulk aega. Et tülikast ja aeganõudvast harjumusest vabaneda, tuleks esmalt häälteavitused telefonis välja lülitada, et need su tähelepanu mujale ei viiks. Kui harjumusest loobuda on raske, luba endale teatud ajad, mil telefoni vaadata, näiteks kohvipausi ja lõuna ajal. Õige pea harjud «telefonidieediga».

Jaatavalt vastamine. See pole küll päris halb omadus, ent kui võtad alatasa jaatavalt vastamisega endale kaela liiga palju tööülesandeid, projekte ja muid kohustusi, hakkab see ühel hetkel lihtsalt ära kurnama ning töö- ja elukvaliteet kannatab. Harjumusest vabanemiseks võta enne mõtlemisaega, kui kellelegi midagi lubad ning analüüsi hoolikalt, kui kaua mõni toimetus aega ja tähelepanu võtaks ning mis see sulle endale juurde annaks.

Korralagedus. See võib valitseda nii su töölaual, e-kirjakastis, elutoas kui ka mõtetes. Kuna vajalike asjade leidmine kogu sellest kaosest võtab aega ja energiat, siis pikemas perspektiivis on parem, kui hoiad kõik oma olulised asjad organiseerituna. Alusta oma töölauast, viska kodust minema ebavajalikud asjad ning loo lõpuks kord majja.

Ilma graafikuta elamine. Kui sul on palju tööalaseid kohtumisi ja tähtaegu ning ka eraelu nõuab teatud asjade ja tegemiste meelespidamist, on viimane aeg oma päevaplaani korrastada ning märkida tähtsamad toimingud märkmikku või kasvõi telefonisse üles. Et asjade unustamist vältida, tasuks tööpäeva lõpul või pühapäeva õhtul võtta 20-30 minutit aega, et planeerida oma järgmine päev. Nii väldid kiirustamist, ootamatuid üllatusi ja hilinemisi. Kindlasti ära unusta jätta aega lõunapausiks, sest energiapuudus ja nälg ei aita produktiivsemale päevale kohe mitte kuidagi kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles