Nokiale ennustatakse sünget tulevikku

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Turu-uuringutega tegelevad firmad ennustavad Soome majanduse lipulaevale Nokiale mitte just kõige helgemat tulevikku, kirjutab Talouselämä.


Uute prognooside kohaselt kukuvad lähiaastail nii Nokia turuosa kui ka kasum. Kõige suuremat põrumist nähakse mobiilitootja puhul just kõrgema hinnaklassi nutitelefonide segmendis.

Uuringufirma Gartner andmetel oli Nokia turuosa nutitelefonide segmendis 2007. aastal 64 protsenti. Läinud aastal müüs Nokia ca 100 miljonit Symbian operatsioonisüsteemiga varustatud nutitelefoni, millega hoiti nutitelefonide turust enda käes umbes 34 protsendi suurust turuosa.  

Samas kavatseb Nokia oma Symbian telefonide müügi lõpetada paari aasta jooksul ning üle minna Windows Phone operatsioonisüsteemile.

ABI Researchi analüütik Micheal Morgan märkis, et Windows Phone 7 operatsioonisüsteemiga mobiiltelefonid peavad osutuma turul väga populaarseks, et nad suudaksid läbi Nokia kanali aastaks 2016 haarata suurema kui 7-protsendise turuosa.

ABI Researchi hinnangul kasvab nutitelefonide turg läinud aasta 300 miljonilt seadmelt aastaks 2016 873 miljoni seadmeni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles