Hollandist ei tule ainult mürgimunad, vaid ka hepatiidivorst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Hollandist ei pärine vaid mürgimunad vaid ka E-hepatiiti levitavad vorstikesed, selgub Briti tervishoiuministeeriumi uuringust.

Pärast 60 haigestunud inimese elustiili ja ostlemisharjumiste uurimist, leidis ministeeriumi rahvatervise amet, et neid ühendab ühe poeketi oma kaubamärgiga vorst, mis pärineb peamiselt Hollandist ning Saksamaalt, kirjutab Euractiv.

Briti amet ei tahtnud aga poeketti süüdistada ning keeldus seda nimetamast. Hollandi meedia andmetel on tegu Tescoga, kuid Tesco on keeldunud asja kommenteerimast.

Kõnealust E-hepatiidi tüve ei ole Briti ameti teatel aga Ühendkuningriigi sigadelt leitud ning 60 uuringus osalenud inimest ei ole väljamaareise sooritanud.

Ameti andmeil on reisiväliste E-hepatiidi haigestumiste arv kasvanud 368 juhtimilt 2010. aastal 1234 juhtimini mullu.

Ühendkuningriigi toiduohtusameti sõnul on haigestumise oht aga väike, juhul kui lihatooted on korralikult küpsetatud.

Augustis lahvatas Hollandis mürgimunade skandaal ning pestitsiidi fiproniiliga saastunud Hollandi mune on siiani leitud 17 Euroopa riigist ning isegi Hongkongist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles