Hiinas tuleb saadavale Uberi sarnane mobiilirakendus ihukaitsjate rentimiseks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Kardashian ja tema ihukaitsja Pascal Duvier
Kim Kardashian ja tema ihukaitsja Pascal Duvier Foto: Vida Press

Hiinas alustab septembris tegevust mobiilirakendus nimega Jinyiwei, mille läbi on võimalik rentida omale ihukaitsjaid. 

Rakendus töötab esialgu ainult Qingdao linna piires ja ühendab nii eraisikuid kui ettevõtteid turvafirmadega. Kõik rakenduse kasutajad saavad reaalajas jälgida parajasti saadaval olevaid ihukaitsjaid, meenutades nii mitmeid taksoteenuste rakendusi, kirjutab BBC

Uue rakenduse tunnihinna vahemik hakkab jääma kuhugi 70 ja 200 jüaani vahele (10-30 dollarit). Rakenduse üks arendajatest, Li Shangshang ütles, et kõik ihukaitsjad on endised sõjaväelased, kes peavad teenuses osalemiseks presenteerima oma eelnevat sõjaväe teenistust tõestavad dokumendid. 

«Selle kõrvalt peavad nad veel läbima viisakuse ja etiketi koolituse ning kandma vastavat vormi,» ütles Shangshang, lisades, et konflikti korral teevad ihukaitsjad koostööd ka politseiga.  

Idee on tekitanud Hiina suurimas sotsiaalmeedia keskkonnas Weibos mitmesuguseid reaktsioone. Paljud nimetavad seda kasulikuks, kuid mõned kasutajad leidsid naljatamisi, et tõenäoliselt hakkavad rakendust kõige enam kasutama üksikud vallalised naised, kes otsivad omale partnerit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles