Maailma tippfirmade juhtide megatasud kahanevad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestid üha kasvava varandusliku ebavõrdsuse vastu.
Protestid üha kasvava varandusliku ebavõrdsuse vastu. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Londoni börsil noteeritud 100 suurema ettevõtte (FTSE 100) juhtide keskmised tasud on aastaga langenud pea 20 protsenti. 

Kui 2015. aastal oli nende ettevõtete tippjuhtide keskmine aastane sissetulek 4,7 miljonit eurot, siis möödunud aastal vähenes see 3,8 miljonile eurole. Samuti langesid nende boonused ja lisatasud.

Samal ajal aga ettevõtete töötajate mediaanpalk kerkis 2 protsendi võrra, selgub konsultatsiooni- ja audiitorettevõtte Deloitte poolt läbi viidud uuringust, vahendab Business Insider.

Uuringu läbiviijate sõnul on tippjuhtide tasude vähenemise taga tõenäoliselt 2013. aastal muutunud seadus, mis kohustab firmasid olema tasude maksmisel läbipaistvam, samuti nõuab suurte boonuste maksmine edaspidi firma omanike nõusolekut. Suurbritannia peaminister Theresa May ütles valimiskampaania ajal, et sissetulekute niivõrd suur ebavõrdsus peab vähenema.

Kuigi tippjuhte tabas sissetulekute langus, on nende tasud endiselt väga kõrged. Näiteks tuleb Suurbritannias keskmist palka teenival inimesel töötada tervelt 160 aastat, et teenida välja FTSE 100 tippjuhi aastapalk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles