Nõrk nael meelitab Suurbritanniasse üha rohkem turiste

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlamendihoone ja kellatorn Big Ben.
Parlamendihoone ja kellatorn Big Ben. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Suurbritanniat külastavate välisturistide arv kasvas juunikuus 3,5 miljonini, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes seitsme protsendiline kasv.

Põhja-Ameerikast tulevate turistide arv tõusis koguni 34 protsenti, kirjutab BBC. Oma viibimise aja jooksul kulutasid turistid kokku 2,2 miljardit naela, mis on 2 protsenti kõrgem kui eelmisel aastal.

Turismi kasvu taga on Brexitist nõrgenenud nael, mis muudab Ühendkuningriigid paljudele turistidele taskukohasemaks. Eriti suure turistide kasvu Põhja-Ameerikast (650 000 võrreldes eelmise aasta 483 000-ga) tõi naela tugev langus dollari suhtes, mis leidis aset 2016. aasta keskel.

Euroopast pärinevate külastajate arv tõusis 2 protsenti, olles nüüd 2,241 miljonit.

Kõige parem turismikuu on Suurbritanniale olnud sellest aastast Aprill, kui Ühendkuningriike külastas 3,7 miljonit inimest, mis oli eelmise aasta sama ajaga võrreldes 19 protsendiline kasv.

Siinkohal tuleks aga välja tuua, et turismireiside arvu kasvuga on vähenenud ärireiside arv. Viimased langesid neli protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles