Kasvav äri: võimalus olla uuesti laps

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka täiskasvanutele meeldib pallimeres möllata.
Ka täiskasvanutele meeldib pallimeres möllata. Foto: Angela Weiss/AFP

Täiskasvanutele mõeldud mängutoad ja batuudikeskused on aina kasvav trend, kirjutab Guardian.

On laupäeva õhtu, kell on juba 9, ja 21-aastane Megan veedab väljas sõpradega aega. Ei, nad ei istu pubis või ei löö klubis tantsu. Nad ei vaata ka kinos filmi. Selle asemel möllab Megan koos sõpradega hiiglaslikul täispuhutaval batuudil Edinburghi äärelinnas asuvas mängupargis.

Megan pole seal loomulikult ainus. Mängupark on hullavaid täiskasvanuid täis. See koht on Wacky World, mille juht Haydn Price räägib, et alguses oli see siiski mõeldud lastele, kuid täiskasvanud lunisid pidevalt samuti võimalust siin möllamiseks ja nii need võimalused loodigi.

Wacky World on vaid üks näide paljudes mängualadest, mis Suurbritannias on praeguseks täiskasvanutele loodud. Hiiglaslikud batuudid ja suured pallimered on vallutanud mitmeid parke üle terve riigi.

Selliste mängualade tekkimine pole iseenesest midagi imelikku. See on osa maailmast, kus täiskasvanud mängivad mobiili- ja arvutimänge, neelavad Harry Potterit, sõidavad ringi rolleritega ja kannavad riideid, mille suurus sobib kõigile. Ka täiskasvanutele mõeldud värvimisraamatute tööstus järjest kasvab ning täiskasvanutele mõeldud mänguasjade müük on kasvanud viimase viie aastaga kahe kolmandiku võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles