Järgmine arendaja proovib õnne tuulepargiga (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeeriumi nõunik Mati Kuppar.
Kaitseministeeriumi nõunik Mati Kuppar. Foto: Georg Kõrre

Kuigi kaitseministeerium on mitu korda avalikult välja öelnud, et uute ja iseäranis suurte tuuleparkide rajamine Ida-Virumaale on riigikaitse radarisüsteemide tõttu üsna ebatõenäoline, kuulutas Vaivara vald alles äsja välja uue, kuni 85 tuulikust koosneva Auvere tuulepargi planeeringu esmase väljapaneku.

«Vaivara vallavalitsus teatab Vaivara valla «Auvere tuulepargi» eriplaneeringu asukoha eelvaliku otsuse eelnõu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise esimese etapi aruande avalikust väljapanekust,» seisis 27. juulil Postimehes avaldatud teates.

Eesti Energia Auvere elektrijaama lähedusse ja valdavas osas Kõrgesoosse plaanitav tuulepark oleks Eesti mõistes suur nii pindalalt kui ka tuulikute arvult. Planeering on algatatud maa-alale pindaalaga umbes 2350 hektarit ja praegu on välja käidud maksimaalne tuulikute arv 85. See rehkendus on tehtud selle põhjal, kui parki tuleksid 2–3 MW keskmise võimsusega tuulikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles