Elon Musk: tehisintellekt on ohtlikum kui Põhja-Korea (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: Jan Hennop/AFP

Tesla juht Elon Musk tuli välja uue pahaendelise hoiatusega tehisintellekti teemal ning väitis oma twitteripostituses, et tehisintellekti areng oma maalilmale suurem oht kui tuumasõda Põhja-Koreaga.

«Kui te ei ole mures tehinsintellekti pärast, siis peaksite olema. See on oluliselt ohtlikum kui Põhja-Korea,» säutus Musk.

Musk, kes muus osas innovatsiooni tagant turgutab, on tuntud oma kriitika poolest tehisintellekti suhtes. Nimelt on ta selle loomist võrrelnud deemoni väljakutsumisega õudusfilmis, vahendab CNBC.

Lisaks muudele tegemistele on Musk aga ka mittetulundusühingu OpenAI, mille nimi viitab avatud tehisintellektile, looja. Nimelt peaks see ühing looma tehisintellekti, mida on võimalik ohjes hoida.

Musk on oma süngete vaadete poolest tehisintellektile Räniorus küll vähemuses, temaga sama meelt on aga näiteks füüsik Stephen Hawking.

«Kellelegi ei meeldi regulatsioonid, aga kõik (autod, lennukid, toit, ravimid), mis võiks ühiskonnale ohtlik olla, on reguleeritud. Sama kehtib ka tehisintellekti kohta,» säutus Musk lisaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles