:format(webp)/nginx/o/2017/08/11/6980589t1he8c3.jpg)
Sel aastal peaks Eestisse kerkima neli trühvlikasvandust. Esimest saaki on oodata aga alles aastate pärast ning ka siis ei tea kindel olla, kas siinsest maapõuest leitavad trühvlid üldse piisavalt kvaliteetsed on.
Sel aastal peaks Eestisse kerkima neli trühvlikasvandust. Esimest saaki on oodata aga alles aastate pärast ning ka siis ei tea kindel olla, kas siinsest maapõuest leitavad trühvlid üldse piisavalt kvaliteetsed on.
Saaremaale 2008. aastal Eesti esimese trühvlikasvanduse loonud Karmo Kalda ütles, et tema jaoks on tegu suuresti hobiga. «Majanduslik osa on sellest ehku peal,» tõdes ta ja lisas, et kui suvitrühvlite puhul räägitakse 300-1000 euro suurusest kilohinnast, siis tuhandet eurot ei maksa Eestis küll keegi, kirjutab Äripäev.
Kalda märkis, et kuigi tema trühvlikasvandus sai alguse juba pea 10 aastat tagasi, saabusid talle alguses vale seeneniidistikuga nakatatud puud, mistõttu pidi ta kogu protsessi algusest peale alustama. See tähendab, et trühvlisaaki Eestis veel saadud pole.
Eesti trühvlikasvatajatest loe pikemalt Äripäevast.