G20: majanduskasv kosub, kuid riskid pole kuskile kadunud

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse rahandusminister ja G20 juht  Christine Lagarde (vasakul) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Dominque Strauss-Kahn (paremal)eile Washingtonis IMFi peakontoris.
Prantsuse rahandusminister ja G20 juht Christine Lagarde (vasakul) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Dominque Strauss-Kahn (paremal)eile Washingtonis IMFi peakontoris. Foto: SCANPIX

Maailmamajanduse kasv taastub aegamööda, kuid jätkuvalt on alles mõned uue languse riskid, kinnitasid G20 rahandusministrid ning keskpankurid Washingtoni kohtumise ühisavalduses.

«Globaalmajanduse taastumine laieneb ja muutub üha rohkem taastootvaks, sest eratarbijate nõudlus paraneb,» seisab ühispöördumises. «Aga langusriskid on jätkuvalt alles. Oleme jätkuvalt valvel ning astume vajadusel samme taastumise toetamiseks ning riskide vähendamiseks.»

G20 kohtumisest osavõtjad tõdesid, et Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika sündmused, samuti Jaapani looduskatastroof on maailmamajanduses valitsevat ebakindlust ning energiahindade pinget süvendanud.

Ühiskommünikees seisab samuti lubadus võidelda korruptsiooni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles