Ameeriklased omandasid eestlaste idufirma Planet OS

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Sternfeld (vasakul) ja Saksamaa energiaettevõtte RWE Grupp tegevjuht Peter Terium Peter
Rainer Sternfeld (vasakul) ja Saksamaa energiaettevõtte RWE Grupp tegevjuht Peter Terium Peter Foto: Erakogu

Ränioru küberturvalisuse ja -analüütika ettevõte Intertrust Technologies omandas 2012. aastal eestlaste asutatud suurandmete ja asjade interneti idufirma Planet OS.

«Oleme uhked selle üle, et meil õnnestus luua mitu innovaatilist lahendust georuumiliste andmete töötluses ning rakendada seda tehnoloogiat ka energiasektoris. Intertrusti koosseisus tekib meil võimalus laiendada tehnoloogia kasutuselevõttu teistesse valdkondadesse,» ütles Planet OSi asutaja ja tegevjuht Rainer Sternfeld.

Kogu Planet OSi tiim liitub varemgi Planet OSi investeerinud Intertrustiga ning uus omanik planeerib kasvatada oma arenduskeskust Eestis. «Me loodame Planet OSi meeskonda kasvatada nii klassikalise tarkvaraarenduse kui ka turvaüsteemide arenduse poole pealt,» ütles Intertrusti tegevjuht Talal G. Shamoon.

Tema sõnul on ettevõtete platvormide ühendamise teel võimalik ehitada väga võimsa tööstusettevõtete suunatud andmeplatvormi.

Planet OS omandati rahalise tehinguta. Varem on ettevõte kaasanud kaheksa miljonit investeeringuid.

Planet OS võimaldab kasutajatel hallata ning visualiseerida erinevatest allikatest pärit keerulisi andmetüüpe. Selle abil saavad tootmisettevõtete operaatorid näha rikkeid ning avastada mustreid, mis varem jäid kahe silma vahele.

Planet OSi suurklient oli Saksa energiaettevõte innogy SE, mis kasutab Planet OSi tehnoloogiat oma tuuleparkide andmete jaoks kõikjal üle Euroopa.

Rainer Sternfeld (sh Vabadussõja võidusamba autor) ja Kalle Kägi asutasid Planet OSi eelkäija Marinexplore aastal 2012. Portaali Geenius andmeil sai Sternfeldist tehingu käigus Intertrusti asepresident strateegiliste projektide alal ning Kägist asepresident korporatiivarenduse alal ja regionaalne juht Baltimaades. 

Intertrust on asutatud 1990. aastal Californias Räniorus ning ettevõttel on lisaks Tallinnale kontorid Londonis, Mumbais, Tokios, Soulis ning Pekingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles