Personal on hajevil või masendunud. Restoranitöötajad on kindlasti kokku puutunud pikkade vahetuste ja väsitava tööga, ent teavad, et klientidele meeldiva kogemuse pakkumise nimel peavad nad ka päeva lõpus olema võimelised naeratama. Kui märkad restoranis kurvailmelist teenindajat, ei ole kas töökorralduses või juhtkonnas ilmselt kõik korras.
Juhtkond ei tule teenindavale personalile appi. Vahel tuleb ette eriti probleemne klient, keegi on meeltesegaduses tellimata jäänud osa toiduaineid või mistahes muu jooksev probleem. Ka teenindav personal tahab tunda, et neil on vajadusel isik, kelle poole suurema probleemiga pöörduda. Lõppude lõpuks tähendab see nii rõõmsamaid teenindajaid kui ka kliente, kellest viimased toovad ka rohkem raha restorani kassasse.
Teised kliendid tunduvad mornid. Äsja restorani saabunud kliendile annab selle headusest märku ka see, kas teised saalis istuvad kliendid näivad rahulolevad või mitte. Kui inimestel on ees täitmata klaasid ning tühjad taldrikud ja nad istuvad tülpinud nägudega, on ilmselt probleem restoranis.
Köök või teenindaja teeb rohkem kui ühe vea. Eksimine on inimlik, ent kui see muutub juba korrapäraseks, on töötajatega miskit lahti. Kui oled väga kaua oodanud, toit on saabunud pooltoore või külmana, siis pakub hea restoran kliendile ilmselt kompensatsiooni, kehv restoran aga ei vabandagi.
Tualett on räpane. Kui juba restorani tualetis on asjalood räpased, siis ei saa klient olla kindel, et sama olukord pole ka köögis või söögisaalis.
Toitude toomine on kehvasti ajastatud. Hea teenindaja tabab ära, millal on õige aeg tuua lauda praad või küsida magustoidusoovi. Kui ta toob toidud lauda kiirelt üksteise järel, võib kliendile jääda mulje, et temast tahetakse kiiresti lahti saada.
Toidud on kehvad. Sel juhul on väga väike tõenäosus, et klient sellesse söögikohta tagasi tuleb.
Arves on vead. Kuigi ka siin võib ette tulla inimlikke vigu, tasub kliendil alati arvele tähelepanu pöörata, et temalt ei küsitaks kas kogemata või meelega mingeid lisatasusid.