Aivo Adamson tegi rahapesuskandaalist räsitud pangas suurpuhastuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivo Adamson.
Aivo Adamson. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Versobanki juhi Aivo Adamsoni sõnul on hiljuti rahapesuskandaali sattunud ettevõttes suurpuhastus tehtud ning edaspidi saab ta tegeleda panga kasvatamisega.

Postimees kirjutas kevadel, kuidas Versobanki kontodelt Eestis liikus aastatel 2013–2014 rahapesu käigus läbi üle 205 miljoni euro. Seetõttu kaotas ameti ka panga kauaaegne juht Riho Rasmann.

Kuu aega tagasi Versobanki juhtima asunud Aivo Adamson tahab aga pangale uue hoo sisse puhuda. «Pank on teinud läbi väga suure puhastuse, palju kontosid on kinni pandud,» ütles Adamson BNSile ning märkis, et lisaks klientidele tundmisele peab pank ka sisuliselt klientide äritegevusest aru saama.

«Ikka tegeleme nõrkuste kõrvaldamisega ja ega me reklaami ei tee,» lisas Adamson ning tunnistas, et rahapesuskandaal imagole head ei teinud.

Kui möödunud aasta septembris kohustas Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) Versobanki Läti kontoris tegevust lõpetama, siis tänavu juuli lõpus jõudsid pank ja FKTK kokkuleppele, mis lubab pangal teenuseid taas pakkuda. «See on hea areng, et Läti finantsinspektsiooniga kokkuleppele saime,» sõnas Adamson.  

Versobanki eesmärk on Adamsoni sõnul panga kvalitatiivne kasvatamine. «Meie eesmärk ei ole makseid vahendada, vaid kvalitatiivselt kasvada – pakkuda faktooringut, muid teenuseid,» lisas ta.

Panga bilansimahud on mõnevõrra suurenenud. «Kui enne oli bilansimaht ligi 300 miljonit eurot, mis vähenes vahepeal kõigest 180 miljonile, siis praegu on ligi 220 miljonit eurot,» ütles Adamson.

Aivo Adamson asus Versobanki juhatuse esimeheks juuli alguses. Jaanuaris lahkus panga juhi kohalt Riho Rasmann, mis järgnes Versobanki seostamisele suuremahulise rahapesuskeemiga, mille käigus liikus panga kontodelt aastatel 2013–2014 läbi üle 205 miljoni euro musta raha.

Versobank ASi puhaskasum langes mullu 72 protsenti 1,3 miljonile eurole, kokku teeniti 2016. aastal pangandustegevusest 8,8 miljonit eurot, aasta varem teeniti 10,16 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles