Teetöödeks on sel aastal vähem raha

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Maanteeametil on tänavu riigimaanteede hoolduseks ja remondiks kulutada 250,5 miljonit eurot, mida on vähem kui eelmise aasta 271,3 miljonit.

«Riigi raha kulub teede remondiks vähem kui euroraha,» märkis maanteeameti asejuht Märt Puust eile ajakirjanikele. «Kui kodukohas mõni teeremont läbi läheb, on see inimese jaoks kõige suurem ja tähtsam tegemine, aga kõige mahukamad ja liiklust häirivad tööd on suurematel maanteedel,» lisas Puust.

Maanteeameti teetööde kaardi järgi otsustades ei jää suuremast või väiksemast remondist tänavu suvel puutumata ükski Eestimaa nurk, suuremad teetööd võetakse ette Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva maanteel.

Tteetööde kohta saab infot maanteeameti veebist, samuti on avatud infotelefon 1510, millele helistamine on mobiiliomanikele tasuta.

Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko märkis, et ehitusfirmad teevad praegu konkurssidel realistlikke pakkumusi. Tsäkko sõnul on ettevõtjad aru saanud, et alapakkumusest tulenevad riskid jäävad ettevõtte kanda.

Bituumeni, terase, betooni ja ka tööjõu kiire kallinemise tõttu sattusid tee-ehitajad mullu raskustesse.

Nagu märgitud, jäi pooleli Pärnu ümbersõit. Hinna kallinemise tõttu on Merko küsinud Maardu lõigul ajapikendust, samuti oli Nordecon raskustes Tallinna-Narva maantee Liiapeksi-Loobu lõigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles