Mis on investeerimislembeste eestlaste lemmikaktsiad?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs. Pilt on illustratiivne
New Yorgi börs. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Eestit on viimastel aastatel tabanud investeerimisbuum ja paljudele eestimaalastele ei ole aktsiatesse investeerimine kaugeltki võõras.

Kui mais avaldatud Investorite TOPist selgus, et varasema edetabeli paiskas segamini LHV Groupi börsile tulek, siis laiemat pilti vaadates osutus üllatuslikult ja üsna üksmeelselt investorite seas kõige menukamaks hoopis teine firma, kirjutab Äripäev

Nii Swedbanki kui ka LHV klientide lemmikuks on hoopis hasartmängufirma Olympic Entertainment Group ehk OEG. Swedbanki klientide edetabelis järgneb OEG-le välisturult Swedbanki enda A-aktsia ning siis Tallinna Vee väärtpaber. Sealt edasi tulevad juba Tallinna Kaubamaja ning Tallinki aktsia.

Kuna Tallinna börs on mahult väike ning korralikku kauplemist teha on keeruline – teinekord on tunne, et nii kui suurema orderi sisse paned, liigutad ka aktsia hinda – ning ka aktsia enda liikumine toimub sageli väga piiratud raamides, seega tõusuaktsiaid väga kerge leida pole.

See-eest näivad investorid panustavat eelkõige korralikele dividendimaksjatele ning väärtpaberitele, mille puhul võib päevakäive börsi keskmisest mõnevõrra suurem olla.

Loe eestlaste lemmikaktsiatest pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles