Väike viga läks Legole kalliks maksma (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vale värvi klotse leidus ka väga populaarses Lego Star Wars komplektis.
Vale värvi klotse leidus ka väga populaarses Lego Star Wars komplektis. Foto: Michael Eichhammer/Scanpix

Taani mänguasjatootja Lego on sunnitud tõdema, et väike eksimus värviga läheb ettevõttele maksma umbes 1,3 miljonit eurot.

2015. aastal oli Lego inimliku eksituse tõttu sunnitud ümber pakkima 129 000 Lego komplekti, kirjutab Local. Neis komplektides (sh ka väga populaarsed Lego Star Wars ja Lego Creator) olid tumehallide klotsid asemel helehallid.

Asjaolusid uurides selgus, et ettevõtte Billundi tehases oli üks töötaja pannud värvituubile vale värvitähise. Kuigi Lego avastas vea enne komplektide müüki paiskamist, tuli ettevõttel kutsuda puhkuse ajal tööle Ungari ja Tšehhi töötajad, et komplektid ümber pakkida.

Seejärel investeeris Lego selliste eksimuste edaspidiseks vältimiseks umbes 53 000 eurot, muutes tehases valgustust ja lubades töötajatel värvimärgiseid eelnevalt trükkida.

Ettevõtte teatel läks vahejuhtum firmale maksma 1,3 miljonit eurot. See summa on köömes ettevõttele, mis teenis 2016. aastal rekordiliselt tulu viis miljardit eurot. Lego puhaskasum oli 1,2 miljardit eurot.

Eksimuse põhjustanud töötajat ei karistatud.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles