Ettevõtte pani töötajatele kiibid külge (7)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiipide paigaldamsie pidu
Kiipide paigaldamsie pidu Foto: SCANPIX

USAs Wisconsinis tegutsev ettevõte Three Square Market pakkus kõigile töötajatele võimalust paigaldada naha alla mikrokiip. 

Ettevõte juhtide kinnitusel on kogu asja eesmärgiks mugavus, nimelt ei pea töötajad nii meeles pidama salasõnu, kui tahavad tööarvutisse sisse logida ega kandma kaasas uksekaarte. Mõlema puhul aitab sellest, kui seade loeb sõrme sisse paigutatud kiipi, vahendab USA Today.

Samuti loodab ettevõte, mis valmistab tarkvara iseteeninduskioskite tarbeks, et taoline tehnoloogia võimaldab tulevikus ka ostetud kauba eest maksta, nii nagu täna saab tasuda viipekaardi või Apple Pay abil.

Töötajatele sõrme otsa paigutatud kiibi abil ei saa jälgida inimese asukohta, seega ei ole ettevõttel võimalik töötajate käikudel silma peal hoida, kui keegi peaks selle pärast muretsema. Neile, kes aga jälgimist kardavad soovitas ettevõtte juht Patrick McMullan «võta oma mobiiltelefon ja viska see minema.»

Kiipide paigutamiseks oli kontoris pidu, riisitera suuruse vidina paigaldamise töö tegi ära tätoveerija. Sellega oli nõus umbes 50 töötajat, vahendab Washington Post.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles