Helsingist võib saada maailma tihedaima liiklusega reisisadam

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevad teel Helsingi sadamast Tallinna.
Laevad teel Helsingi sadamast Tallinna. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Helsingi sadam teenindab aastas ligi 12 miljonit reisijat ning hetkel on sadam reisiliikluse tiheduse poolest viigis Ühendkuningriigi Doveri sadamaga.

Helsingi sadama juhi Kimmo Mäki sõnul võib sel aastal saada Helsingist maailma tihedaima liiklusega sadam, kirjutab Yle.

Kimmo Mäki hinnangul võib Helsingi sadam juhtima minna juba sel või tuleval aastal.

«Varasematel aastatel oleme olnud mitme miljoni kaugusel esikohast. Mullu aga vähendasime vahet Doveriga ja erinevuseks jäi vaid paar protsenti,» ütles Mäki. «Helsingist saab suurim sadam sel või tuleval aastal, kui asjad nii jätkuvad.»

Aastas sõidab Tallinna ja Helsingi vahel 9 miljonit reisijat ning Stockholmi ja Helsingi vahel 2,4 miljonit. Sadama juhi sõnul ei ole tiheda liikluse taga alkoralli vaid perereisid ning Tallinna ja Helsingi muutumine teatud mõttes topeltlinnaks.

Kõige tihedama liiklusega sadamate hulka kuuluvad peale Doveri ja Helsingi ka Stockholm, Tallinn ja Calais.

Statistikas ei arvestada aga kruiisireise, mida käsitletakse eraldi tööstusena.

«Kruiisilaevad on hoopis teine kala,» märkis Mäki. «Kruiisimahud kasvavad ka ning ka seal me liigume edasi, aga me ei ole kaugeltki suurimad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles