Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Ülilihtne: küpseta grillil kanamune

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Grillitult on kanamunad peaagu samasugused nagu keedetultki, kuumus on andnud neile aga natuke rohkem jumet.
Grillitult on kanamunad peaagu samasugused nagu keedetultki, kuumus on andnud neile aga natuke rohkem jumet. Foto: panthermedia.net / Alice Day

Pisut veider, aga tõsi - ka kanamuna saab edukalt grilli peal küpsetada ning tulemus on peaaegu sama nagu muna keetes.

Toidumaailma üks hiljutisi trende on muna grillimine ning see on lihtsam kui tundub, vahendab Today. Sisuliselt tuleb muna grillida nagu iga teist toiduainetki ja grillitud muna näeb välja samasugune nagu keedetud kujul.

Esmalt tuleb grill kuumaks ajada, seejärel panna terved toored munad sellele küpsema. Munad tuleb grillile jätta 10 kuni 20 minutiks olenevalt nende suurusest, grilli kuumusest ja soovitud tulemusest. Mida kauem muna grillid, seda kõvem tuleb ka munakollane.

Küpsetamise järgselt tuleb munad panna mõneks minutiks külma vette või jääkuubikutega täidetud vette. Seejärel on munad koorimiseks ja söömiseks valmis ning grillides on neile külge jäänud mõnusalt õrn suitsumekk.

Tagasi üles