Kurioosum: päikse kätte jäetud jäätis ei hakanud nelja päevaga sulama

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsistega jäätis. Pilt on illustratiivne.
Küpsistega jäätis. Pilt on illustratiivne. Foto: Google/Time.com

Austraalias elavat naist pani kukalt kratsima justkui tavalisena näiv küpsistega jäätis, mis ei hakanud päikese käes sulama.

Kui soojal suvepäeval peab enamasti jäätisega kiirelt ühele poole saama, et see ei muutuks käes «jäätisesupiks», siis austraallannal Mary Salteril on ette näidata vastupidine kogemus, kirjutab Time. Nimelt ei kavatsenudki neljaks päevaks ligi 26-kraadise sooja kätte jäetud jäätis sulama hakata.

Naine avaldas oma umbusaldust Facebooki postituses: «Kas keegi võiks mulle selgitada, mis leidub Coles’i küpsistega jäätises? Minu lapselaps unustas pooliku jäätise nädalavahetusel külas käies õue ning kui selle neli päeva hiljem avastasin, oli see puutumata nii loomade, putukate kui ka suvepäikse poolt. Jäätis oli endistviisi kahe küpsise vahel ning nüüd olen veidi murelik, millest see ometi tehtud on.» Ta pöördus postitusega ka tootja poole.

See ei ole esimene kord, mil tarbijad on märganud jäätise kummalist käitumist, 2014. aastal oli sarnane olukord Walmarti supermarketist ostetud küpsisejäätistega. Salteri ostetud jäätisega toimunut selgitas aga Coles’i supermarketi pressiesindaja, mille tootega oli tegu.

«Kuna tegu on kahe küpsise vahel oleva jäätisega, siis kasutame selle valmistamiseks lihtsat ja tavapärast tehnoloogiat, mis aeglustab sulamisprotsessi ning võimaldab jäätise ära süüa ilma, et see käes laguneks. Jäätise sisse lisatakse paksendajat, mis loob sellele kärgstruktuuri ning ennetab sulamist. Kui toode hakkab sulama ja vedelik aurustuma, jääbki küpsiste vahele alles paks jäätisevaht,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles