EASilt toetust saanud Trad.Attacki! käive on teinud võimsa hüppe

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack tänavu mais Viljandis oma uut albumit tutvustamas.
Trad.Attack tänavu mais Viljandis oma uut albumit tutvustamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Folkbändi Trad.Attack! eestvedajale Jalmar Vabarnale kuuluv Folk Massidesse OÜ on teinud viimase paari aastaga hiiglasliku käibehüppe.

OÜ Folk Massidesse põhitegevusaladeks on majandusaasta aruande järgi muusikaliste teenuste pakkumine, kontsertide korraldamine, lavastamine ja esitamine ning muusikaline loometegevus.

Firma käive kasvas mullu 121 protsenti 199 500 euroni. 2015. aastal aga kasvas Folk Massidesse käive pea 500 protsenti.

Kasumiga seevastu on tagasihoidlikumad lood. 2016. aastal teenis ettevõte kasumit 4600 eurot ja aasta varem 2827 eurot.

Ettevõttes oli 2016. aastal kolm palgalist töötajat, tööjõukulude summa kokku oli 8661 eurot. Ettevõtet juhib üheliikmeline juhatus.

Trad.Attack! teatas reedel, et sai EASilt teist aastat järjest 49 000 euro suuruse toetuse eksporditegevuse toetamiseks.

Majandusaasta aruande järgi taotleti ning saadi eelmisel aastal toetust EASilt Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi projektist, programmist  «Loomemajanduse valdkondades tegutsevate ettevõtete ekspordivõime arendamine.»

Projekt  «Ansambel Trad.Attack! eksporditegevuse arendamine 2016-2017»  viiakse läbi perioodil 30.05.2016- 29.05.2017. 

«Projekti peamisteks eesmärkideks on esitlusfestivalidel ja esitlustuuridel osalemine ning Trad.Attack!’i muusika tutvustamine Kanadas, Rootsis, USA-s, Tšiilis, Argentiinas, Poolas, Saksamaal, Inglismaal, Austraalias, Uus-Meremaal. Lisaks Trad.Attack!'i uue albumi ja muusika levitamise rahvusvahelise turundusstrateegia loomine ja elluviimine ning ansambli rahvusvahelise meeskonna edasiarendamine,» ütles bändi liige Sandra Vabarna reedel BNS-ile.

Ta lisas, et tänu sellele toetusele on bändil võimalus viia oma muusika veel laiema kuulajaskonna ette ja arendada edasi jätkusuutlikku rahvusvahelist karjääri, mis nõuab suuri investeeringuid.

Projekti kogumaksumus on 70 232 eurot, millest omafinantseering on minimaalselt 21 069 eurot ja toetus maksimaalselt 49 162 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles