Alexela: loodame, et kõik hakkavad ausalt aktsiise tasuma

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela
Alexela Foto: Marko Saarm

Gaasiturul oli juulikuu märgilise tähtsusega, kuna esmakordselt Eesti ajaloos kehtestati mahutigaasile ja surugaasile aktsiis.

«Loodame, et kõik turuosalised hakkavad ausalt antud aktsiise ka tasuma ning teeme maksuametiga igakülgset koostööd, et uues maksukeskkonnas kõik turuosalised ausad oleks,» sõnas Alexela Group juhatuse esimees Andreas Laane.

Alexela gruppi kuuluv Alexela Energia müüs käesoleva aasta I pooles ligi 240 miljonit kWh elektrit ning pea 7,1 miljonit kuupmeetrit maagaasi. Ettevõtte käive oli 12,3 miljonit eurot.Võrdluseks - 2016. aasta I kvartalis oli ettevõte käive 9,9 miljonit eurot, müües 178 miljonit kWh elektrit ja 6,4 miljonit kuupmeetrit maagaasi.

Eesolevad kuud toovad aga vedelgaasi müügimahtude osas rekordid, kuna alanud on viljakuivatushooaeg ja Eesti talumehed on korjamas rekordsaaki. «Oleme oma Reola terminali vedelgaasi täis varunud, et teenindada kõiki Eesti põllumehi aasta kiireimal perioodil,» selgitas Laane.

Alexela Energia on ajalugu ulatub aastasse 1964., mil rajati Alexela Energia Reola vedelgaasiterminal. Tänaseks pakub Alexela Energia läbi innovatsiooni lihtsaid ja säästlike lahendusi nii vedelgaasi, elektri kui ka maagaasi turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles