Branson loobus kontrollosalusest lennukompaniis Virgin Atlantic

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Branson Virgin Airlinesi terminalis San Francisco lennuväljal.
Richard Branson Virgin Airlinesi terminalis San Francisco lennuväljal. Foto: JAVIER BARBANCHO/REUTERS/SCANPIX

Söör Richard Branson on loobunud kontrollosalusest tema 1984. aastal asutatud lennukompaniist Virgin Atlantic ning selle omanikeringiks on nüüd laiapõhjaline allianss.

Branson müüs 31 protsenti lennukompaniist 220 miljoni naela (246 miljoni euro) eest lennundushiiglasele Air France-KLM, teatas ettevõte eile. Bransoni osalus on nüüd taandunud 20 protsendile.

Tegemist oli ühe osisega suuremast partnerlustehingust, kirjutab Financial Times. USA lennukompanii Delta ja Hiina lennundusfirma China Eastern omandasid kumbki 10 protsenti Air France-KLM-st 17 protsenti eilsest börsihinnast odavamalt. Tehing tulemusena investeerib Air France-KLM ettevõttesse 751 miljonit eurot.

Air France-KLM, Delta Airline ja Virgin Atlantic teatasid, et kirjutasid kokku eelkokkuleppe ühisettevõtte konkureerimaks odavlennufirmadega. Kolm ettevõtet lubavad kõige ulatuslikuma transatlantilise lennuliinide võrgustiku.

Avalikus kirjas kirjutas Branson, et lennufirma jätkab lendamist Virgini brändi nime all.

«Mitte keegi ei saa vilistada sümfooniat. Selleks on vaja tervet orkestrit,» säutsus ta Twitteri kontol.

Briti majanduslehe sõnul on lennufirmade taoline aktiivsus tingitud odavlennufirmade, nagu Norwegian ja WestJet, üha kasvavast survest transatlantilistel lennuliinidel.

Virgin Atlanticu seis pole olnud aga viimastel aastatel kehvasti läinud. Ettevõte päästeti 2012. Aastal Delta Air Linesi poolt 2012. aastal  omandades 49 porotsenti ettevõttest. Kasumlikuks muutus ettevõte taas 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles