Pankrotihaldur selgitab: kuidas vältida vendade Sõnajalgade või Autorolloga seotud kohtuasju?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannusele läks Autorollo pankrotiasi maksma välisministri koha, kuna ta otsustas ise kohtuasja tõttu tagasi astuda.
Keit Pentus-Rosimannusele läks Autorollo pankrotiasi maksma välisministri koha, kuna ta otsustas ise kohtuasja tõttu tagasi astuda. Foto: Jaanus Lensment

Ettevõtte juhtimine on vastutusrikas ülesanne ning juhatuse liige vastutab sisuliselt kõige selles toimuva eest, kirjutab vandeadvokaat ja pankrotihaldur Terje Eipre ja annab soovituse, kuidas vältida vendade Sõnajalgade või Autorollo kohtuasjadega kaasnenud kurnavat kohtuprotsessi ja soovimatut meediatähelepanu.

Eipre hoiatab, et vastutusele äriühingu ees ja selle ulatusele tasuks mõelda alati enne juhatuse liikmeks tööle asumist, vahendab Äripäev. «Kui juhatuse liikme süül tekib äriühingule kahju ning leiab tõendamist, et süü lasub juhatuse liikmel, on viimane kohustatud selle suure tõenäosusega isiklikest vahenditest kinni maksma,» põhjendab vandeadvokaat ja pankrotihaldur.

Eipre soovitab võimalike kohtuvaidluse vältimiseks alati enne juhatuse liikme kohale asumist sõlmida juhatuse liikme leping, kuna kui ettevõttes tekib kahju, siis on vaja täpselt mõista, kes kui palju ja mis ulatuses vastutab, eriti kui juhatuses on mitu liiget ning nad juhivad eri valdkondi.

Vandeadvokaadi ja pankrotihalduri sõnul on selgelt paika panemata vastutuse korral kõige suuremaks karistuseks kurnavat kohtuprotsessi saatev soovimatu meediatähelepanu.

«Tuntud on vendade Sõnajalgade protsess, kus vaieldi kohtu lõppastmeni välja ning mis lõppes Sõnajalgade võiduga. Juba mitu aastat on kestnud Autorollo protsess, kus samuti vaidluse keskmes on just vastutuseküsimus,» kirjeldab Eipre.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles