Peipsiäärne soolakurgi tootja kaalub Ukraina tööliste värbamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolakurgid
Soolakurgid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peipsi ääres soolakurki tootev Veeta OÜ omanik Freddy Poklonsky kaalub kohalike töökäte puudumise tõttu järgmiseks hooajaks Ukraina tööliste värbaminst.

Eelmisel aastal Ettevõtluse Arenduse Sihtasutuse (EAS) ja põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) toetusega soolakurgi tootmist laiendanud ettevõtja Freddy Poklonsky sõnul on Peipsi ääres keeruline tööjõudu leida, mis sunnib välistööjõu poole vaatama.

Ettevõte ehitab sügisel PRIA toel ka uued kasvuhooned, et järgmine aasta toodangut suurendada, aga juba praegu on Poklonsky sõnul raskusi töökäte leidmisega. «Otsingi praegu uusi töötajaid, aga neid annab siin maal otsida. Pean vist samuti Ukrainast tooma, nagu mõni naaberettevõte toob. Personal kasvaks koos uute kasvuhoonete ja tootmishoonega meil 15-20 inimese võrra,» ütles Poklonsky BNSile.

«Järgmine aasta läheb ukrainlaste värbamiseks. Ehitan neile siia veel ka elamise. Esialgu katsun eestlastega hakkama saada,» sõnas ta

Eelmisel aastal sai ettevõte EASilt ligi 3900 eurot toetust, et uurida soolakurkide tootmistehnoloogiat, mille abil Peipsi äärde ehitutud uuede tootmishoonesse soetada võimalikult efektiivset tehnoloogiat.

«Oleme kõvasti targemaks saanud, kuidas soolakurki toota,» rääkis Poklonsky. Uues hoones on toodangut tõstetud tema sõnul ligi kaks korda. «Suudame toota 2-3 tonni soolakurki päevas,» sõnas Poklonski. «Hooaeg pole veel läbi ja hoone sai alles umbes kuu aega tagasi valmis, aga hetkel kliente juurde ei saa enam võtta, kuna hooaega on kuu aega veel.»

Poklonsky sõnul on tulemas järgmisel hooajal ka suuremate tootmismahtudega lepingud, mis nõuavadki rohkem tööjõudu.

Uue tootmishoonega suureness soolakurkide tootmismaht Poklonski sõnul 6-7 korda. «Soolakurgi kogus võiks jääda 5000-6000 tonnini nädalas,» sõnas ta.

Veeta OÜ on saanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutustest (EAS) 3864 eurot toetust köögiviljade fermenteerimise uurimiseks, Projekti kogumaksumus on 4830 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles