Kiviõli linnavalitsus ütles lepingu Skanskaga üles

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skanska ehitusobjekt
Skanska ehitusobjekt Foto: Raigo Pajula

Ehitusfirma Skanska EMV teatas, et 21. aprillil lõppeb Kiviõli I Keskkooli ehituse töövõtuleping Kiviõli linnavalitsusega, kuna viimane ütles lepingu üles.

Lepingu ülesütlemiseks andis põhjuse Skanska ise, kuna ei olnud nõus viima töid lõpuni.

Ehitusfirma juhi Andres Aaviku allkirja kandva teate kohaselt juhtis Skanska EMV korduvalt Kiviõli Linnavalitsuse tähelepanu vigadele põhiprojektis ning selle vastuolulisusele hankedokumentatsiooni ning õigusaktidega.

«Projekteerimisel ei ole lähtutud Kiviõli linnavolikogu poolt kinnitatud projekteerimise lähteülesandest, kehtivast standardist EVS 811:2006 «Hoone ehitusprojekt» ja arvestatud elementaarseid lasteasutustele nõutavaid tuleohutuse nõudeid, rääkimata heliisolatsiooni-, energiatõhususe- jm nõuetest,» seisis teates.

Tööprojekti raames ei ole võimalik kõrvaldada põhiprojekti puuduseid ja vastuolusid. «Tellija puudustega projekti järgi ehitamine oleks olnud vastuolus nii õigusaktidest tulenevate nõuete kui ka hankedokumentatsiooniga. Tellija projekti puudused on sõltumatu eksperthinnangu, mille teostas Ehitusekspertiisibüroo OÜ, järgi osutunud niivõrd tõsisteks, et selle järgi ehitatav hoone ohustaks koolilaste tervist ja heaolu.»

«Lähtuvalt sõltumatust eksperthinnangust ja arvestades kujunenud olukorra tõsidust ei olnud Skanska EMV-l võimalik töid sellel objektil enam jätkata ning eelmise nädala lõpus olime sunnitud teatama ka tööde võimalikust peatamisest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles