Ben and Jerry's jäätistest leiti mürgiseid kemikaale

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tootja foto

Ben & Jerry's jäätise bränd, mis on kuulus oma keskkonnasõbralike toodete pärast, on sattunud pahameele alla, sest hiljuti läbi viidud testi tulemusel avastati firma jäätistest vastuoluline koostisosa. 

OCA ehk Orgaanilise Tarbija Assotsiatsioon leidis tuntud jäätisetootja toodetest keemilist ühendit Glüfosaat, mida kasutatakse näiteks umbrohutõrjevahendites, vahendas Business Insider. Uuringu käigus avastati, et 11-st testitud jäätisesordist 10 sisaldas Glüfosaati.

Kuigi Glüfosaadi tase jäi Keskkonnakaitse Agentuuri lubatud piiridesse, väidab OCA, et ükskõik milline kogus mürki toodetes võib tarbijale ohtlikuks osutuda.

OCA kutsus jäätisetootjat üles lõpetama oma toodetes keemiliste ainete kasutamise ja nende naturaalseks kutsumise. Ühing ähvardas teema mahavaikimise korral alustada ulatusliku rahvusvahelise boikoti ja protesti kampaaniaga. 

Aktiivsemad jäätise sõbrad on juba jõudnud oma pettumust sotsiaalmeedia vahendusel väljendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles