Tanel Padari ettevõte rokib täiega

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Tanel Padar esinemas Paide Vallimäel.
Muusik Tanel Padar esinemas Paide Vallimäel. Foto: Dmitri Kotjuh

Hiljuti ansambli The Sun laialiminekust teatanud Tanel Padarist on sirgunud edukas ettevõtja, mida näitab tema firma möödunud aasta majandustulemus.

Nii suurendas Padarile ning tema sõbrale ja bändikaaslasele Danel Pandrele kuuluv ettevõte OÜ Crunch Industry enam kui kümnendiku võrra käivet, mis küündis 763 000 euroni. 

Lisaks teenis ettevõte korraliku kasumi – ligi 40 000 eurot. Võrdluseks 2015. aasta kasumiks jäi alla 1000 euro, selgub firma majandusaasta aruandest. 

Postimees tegi hiljuti ülevaate tuntud Eesti eurolaulikute firmade tulemustest. Selgub, et Tanel Padari ettevõte on teistest mäekõrguselt üle. Näiteks Koit Toome müügitulu oli 250 000 eurot ehk kolm korda vähem kui Padaril. 

Crunch Industry asutati 2005. aastal. Eesmärk oli osutada muusikateenuseid ansambli The Sun esinemistel. Mullu korraldas ettevõte aga juba ka teiste artistide esinemisi, nende hulka kuulusid näiteks Tanel Padar, Ott Lepland, Liis Lemsalu ja InGeneral. 

Crunch Industry põhiline müük tuli kontsertide lavastamisest ja esitamisest ning muusikalisest loometegevusest. Veidi üle 40 000 euro teeniti ka hulgikaubandusest. 

Firmas töötas mullu täistööajaga keskmiselt kaks töötajat, kes teenisid kuus umbes 1380 eurot. Dividende Padar ega Pandre endale ei maksnud. Firma kontol on möödunud aasta lõpu seisuga raha ligi 85 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles