Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Väike ja mahe peab mõtlema suurelt

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ettevõtte asutaja ja juht Lauri Bobrovski värskelt valminud partiiga.
Ettevõtte asutaja ja juht Lauri Bobrovski värskelt valminud partiiga. Foto: Eero Vabamägi

Järvamaa väikeettevõtja Lauri Bobrovski teab, et Eestis on mahetoodanguga raske läbi lüüa ja turg on väike ning just seepärast tuleb vaadata koduõuest kaugemale – välismaale.

«Vinnuka tegemine on üks kuramuse käsitöö,» nendib OÜ SirLoini juht ja asutaja Lauri Bobrovski (31), kuid väikeettevõtjal pole algul võimalik unistadagi tootmise automatiseerimisest. Eesti mahelihast toodab ta mitme maitsega vinnutatud liha ja koostöös Kehtna lihatööstusega maheviinereid ja mahedat täissuitsuvorsti. Väikeettevõtte nimi tuleb (veise) välisfilee ingliskeelsest nimetusest sirloin ja sir loin’i võiks tõlkida härra fileeks. Koos Bobrovskiga töötab Vahuküla ettevõttes neli inimest.

Maheliha saab alguse looma kasvatamisest. Loeb see, millega teda söödetakse ning kuidas ja millega ravitakse. «Reegleid on palju,» tõdeb Bobrovski, kuid need on selleks, et liha saaks loomulikum.

Tagasi üles