Järgmine Uber? USA idufirmat süüdistatakse ahistamises

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Panther Media/Scanpix

Ei ole palju aega möödas, kui mitmed transpordiettevõtte Uber juhid kaotasid ahistamissüüdistuste ja kehva töökliima loomise tõttu oma ameti. Nüüd on ahistamisskandaali sattunud teinegi Silicon Valley tuntud idufirma. 

Nii süüdistab tarkvaratootja BetterWorks endine naistöötaja Beatrice Kim ettevõtet ja selle juhti Kris Dugganit seksuaalses ahistamises ja vaenuliku õhustiku loomises. Kim tõi kohtuhagis välja juhtumi, kus firma juht jõi end peol purju ja tuli teda naise kabinetti ahistama, kirjutab Business Insider. 

Duggan ütles seepeale, et nad peavad turvalist ja head organisatsioonikultuuri väga oluliseks. «Me ei kommenteeri pooleliolevaid kohtuvaidlusi, aga me võtame seda süüdistust väga tõsiselt,»  lisas ta. 

Samas ei piirdu naistöötaja süüdistused ainult ettevõtte tegevjuhiga, vaid ulatuvad ka teiste juhtivtöötajateni. Ta süüdistab mitmeid osakonnajuhte vaenuliku õhustiku loomises. 

«Kõrgemad juhid julgustasid ja mängisid ka ise rolli vaenuliku õhustiku loomises. Naistöötajad, kes üritasid selle vastu midagi ette võtta, tõrjuti kõrvale või öeldi neile, et see ei ole oluline teema,» seisab süüdistuses. 

Lisaks kirjeldatakse süüdistuse seda, kuidas kontoris naljatleti kergekäeliselt naiste kehaosade ja isegi vägistamise üle. «Organisatsioon, mis soosib ainult mehi, on rohkem poisteklubi, mitte professionaalne töökeskkond.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles