R, 7.10.2022
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mahajäetud mõisast mainekaks restoraniks

Heelia Sillamaa
, reporter
Mahajäetud mõisast mainekaks restoraniks
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Põhjaka restorani eestvedajad Ott Tomik (vasakul) ja Märt Metsallik
Põhjaka restorani eestvedajad Ott Tomik (vasakul) ja Märt Metsallik Foto: Eero Vabamägi

Järvamaal Mäo ja Mäeküla vahel, Tallinna-Tartu maantee vahetus läheduses asub vana ja väärikas Põhjaka mõis, millest veel kümme aastat tagasi polnud enamik eestlasi midagi kuulnud. Praeguseks töötab mõisas restoran ja loodud on Põhjaka toodete sari.

«Kui mingi mõte või säde on, et tahaks, siis võiks seda teha, mitte jätta tegemata, kartuses, et äkki linn jookseb minema,» ütles OÜ Põhjaka Mõis üks omanikest Ott Tomik.

«Mida rohkem on ärksaid inimesi, seda rohkem inimesed vaatavad, et ka maakonnas on elu, et ei ole ainult klassikaline ettekujutus sellest, kuidas bussipeatuses istuvad kaheliitriste õlledega mehed ja midagi ei tee. Maal on väga toredad ja palju siiramad inimesed,» lausus teine ettevõtte omanik Märt Metsallik.

Märksõnad
Tagasi üles