Luteri kirik teenis kinnisvara pealt veerand miljonit kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Urmas Viilma Toomkirikus.
EELK peapiiskop Urmas Viilma Toomkirikus. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) varasid haldav Kiriku Varahalduse OÜ teenis mullu 267 000 eurot kasumit.

Ettevõtte müügitulu vähenes aastaga 5 protsenti 1,4 miljonile eurole, toimunud langus ei ole tingitud üüritulude vähenemisest, vaid 2015. aastal andis ühekordsete teenuste osutamine suuremat tulu, märgib juhatus majandusaasta aruandes.

Möödunud aasta sündmustest toob kirik välja Lennuki/Maakri ala detailplaneeringu jõudmise staadiumisse, kus käsil olid viimased toimingud enne töö edastamist Tallinna Linnavalitsusse detailplaneeringu vastu võtmiseks.

Allkirjastati koostööleping Lennuki kõrghoone rajamiseks EELK ja Fund Ehituse vahel. Alustati ehitusloa taotlusega Eha tn 12 arendamiseks. Kristiina tn 10 detailplaneering jõudis samuti staadiumisse, kus käivad viimased toimingud enne selle esitamist Tallinna Linnavalitsusse vastuvõtmiseks.

Eelolevate aastate põhiülesandeks on üüripindade vakantsi vältimine või selle hoidmine minimaalsena. Arendusobjektide osas on eesmärgiks Lennuki/Maakri projekti detailplaneeringu kehtestamine, Eha tn 12 objekti ehitustöödega alustamine ja Kristiina tn 10 detailplaneeringu kehtestamine, seisab aruandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles