USAs algasid meediamogulite suvepäevad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett ootas teisipäeval autos, millal sissekirjutamise järg temani jõuab.
Warren Buffett ootas teisipäeval autos, millal sissekirjutamise järg temani jõuab. Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

Ameerika Ühendriikides Idaho osariigis Päikeseorus (Sun Valley) algas üleeile väikese investeerimispanga Allen & Co iga-aastane pühapäevani kestev eksklusiivne meediakonverents. Sündmus on erakordselt prominentse osavõtjaskonnaga Hollywoodist, Silicon Valleyst, aga ka mujalt Ühendriikide tööstustest, mistõttu nimetas ajakirja The New Yorker ajakirjanik Ken Auletta seda mõni aasta tagasi meediamogulite suvelaagriks.

Konverentsi peetaksegi pigem suvelaagri vormis, sest peale ettekannete ja presentatsioonide käib aktiivne suhtlemine vabas vormis: golfi- ja tenniseturniirid, matkamisvõimalused, kalapüük, kosest laskumine, grilli- ja kokteiliõhtud. Maailma suuremate meedia- ja tehnoloogiaettevõtete juhtide kõrval osalevad suvepäevadel ka nende pered.

Osavõtjaskond on väikesearvuline. Juhte, nende pereliikmeid ja investeerimispankureid koguneb umbes 300. Kuna inimeste arv on piiratud, on äärmiselt eksklusiivse ürituse kutsutute nimekirjast väljajäämised nii mõnelgi juhul põhjustanud solvumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles