Läti maksureform kriitikatules: parlamendisaadik ennustab peatset kaost

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainazi Lätis
Ainazi Lätis Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Erakonna Ühtsus seimifraktsiooni esimees Solvita Āboltiņa ütles usutluses LNT telekanalile, et Läti maksureformi rutakas vastu võtmine võib viia kaoseni.

Aboltina hinnangul tuleks seimiliikmetele anda vähemalt nädal, et reformi põhjalikumalt menetleda, sest seda ei saa teha vaid ühe päevaga.

«Ettepanekute esitamise aeg on väga lühike ning arvan, et nii minul kui teistel seimiliikmetel on äsja valitsuse poolt heaks kiidetud maksureformi kohta palju küsimusi. Parlament ei ole nupuvajutamise masin ega tohiks selleks muutuda,» ütles Āboltiņa.

Teisipäeval kiitis Läti valitsus heaks ulatusliku maksureformi ning saatis eelnõud seimi. Seim langetab lõpliku otsuse viimasel lugemisel 21. juulil.

Reformi kohaselt hakkaks Lätis kehtima Eestile sarnane ettevõtte tulumaksu kord, kus tulumaksust on vabastatud ettevõtete reinvesteeritud kasum. Ülejäänud kasumile ning dividendi väljamaksetele hakkab aga kehtima 20-protsendiline tulumaksumäär.

Kaovad ka ettevõtete maksutagastused ja soodustused, kuna need asendatakse põhimõtteliselt kasumi jaotamiseni kehtiva maksuvabastusega.

Loe lähemalt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles