Vihmavarjulaenutus jagas kogemata tasuta laiali 300 000 vihmavarju

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiananmeni värav vihmasel päeval
Tiananmeni värav vihmasel päeval Foto: Mark Schiefelbein

Pärast paari nädalat tegutsemist on Hiina vihmavarjulaenutus kaotanud peaaegu kõik oma vihmavarjud, sest mitte keegi ei too neid tagasi. 

Hiina jalgrattalaenutuse buum tekitas Zhao Shupingis mõtte luua omale vihmavarjulaenutus, sest mehele tundus, et ootamatute vihmasadude ajal polnud inimestel kunagi vihmavarjusid käepärast, kirjutab Business Insider. Seega otsustas ta luua sarnaselt rattarentidega vihmavarjurendi. 

Asjad ei läinud päris plaanipäraselt. 

11 linnas tegevust alustanud Sharing E on nüüdseks kaotanud ligikaudu 300 000 vihmavarju, sest pärast 2,79 dollarist laenutustasu on inimesed vihmavarjud lihtsalt endale jätnud. Ettevõte ei olnud kinnitanud vihmavarjudele ka jälitusseadmeid.

Ka mitmed teised laenutusbuumiga kaasa läinud Hiina iduettevõtted maadlevad sarnaste probleemidega. Juunis kaotas jalgrattalaenutus Wukong Bicycles 90 protsenti oma jalgratastest, sest ka nemad ei taibanud oma ratastele külge kinnitada jälitusseadmeid. 

«Ettevõte on nüüd suletud,» nentis Wukong Bicycles'i asutaja Lei Houyi. «Ma mõtlen sellest kui heategevusprojektist.»

Mis puudutab aga Sharing E'd, siis Shuping plaanib aasta lõpuks käiku lasta 30 miljonit uut vihmavarju. Uued vihmavarjud saavad omale seekord külge ka GPSi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles