Piimatootjad esitasid Kruuda ja Tere vastu kopsaka hagi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Oliver Kruuda ajal Terele piima vahendanud ja pankrotistunud UP Varud OÜ võlausaldajad on esitanud 1,7 miljoni euro suuruse hagi Tere ja Kruuda ning hagi järgi viimase huvides tegutsenud Aivo Pärna, Jaan Uibo ja nendega seotud ettevõtete vastu.

Hagi tugineb UP Varude väidetavale pahatahtlikule maksejõuetuks muutmisele Kruuda ja Tere huvides ning kontrolli all, vahendab Äripäev.

Võlausaldajad, kes on otsustanud nende eest minema keerutatud raha tagasi nõuda, on tulundusühistud Laeva Piim ja Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liit. Mõlemad koondavad piimatootjaid, kes müüsid läbi UP Varude piima Terele, kuid said tasutud arvete asemel tünga. Ligi aasta aega tagasi UP Varude pankrotimenetluses tunnustati Laeva Piima nõudeid summas 1,6 miljonit eurot ja Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liidu nõudeid summas 562 000 eurot.

Jaan Uibo, kes oli UP Varude omanik ja juhatuse liige selle asutamisest 2013. aasta alguses kuni 2014. aasta oktoobrini, ütles reedel Äripäevale et see on täielik absurd, et tema on hagi kohaselt tegutsenud UP Varudes Kruuda ja Tere kontrolli all.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles