Graafik: pere ostukorvi hind on 24 aastaga mitmekordistunud (3)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukorv.
Ostukorv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Konjunktuuriinstituudi andmetel on keskmise toidukorvi ehk neljaliikmelise pere nädala toidu maksumus juba aastataguse ajaga tõusnud neli eurot, samas 24 aastaga mitmekordistunud.

Tänasel EKI pressikonverentsil teatas instituudi direktor Marje Josing, et keskmise toidukorvi maksumus on saavutanud juunikuu rekordtaseme.

Võrreldes eelmise aastaga on tõus olnud 4,9 protsenti ehk möödunud aastal 68,55 eurot maksva toidukorvi hind on tõusnud 71,9 euroni. Eelmine juunikuu rekord kuulus 2013. aastale ja siis maksis toidukorv 70,73 eurot.

 

Eelmise aastaga võrreldes on kõige rohkem tõusnud kartuli (26,8 protsenti), piima (24,4 protsenti) ja või (22,2 protsenti) kilo hinnad ja langenud ainult broileri (-7,7 protsenti) ja muna (-1,5 protsenti) hinnad.

Võrreldes nelja aasta taguse rekordhinnaga on kõige rohkem tõusnud lõhe (54 protsenti), kartul (40,5 protsenti) ja peakapsas (25 protsenti) ja langenud tomat (-24,7 protsenti), suhkur (-22,5 protsenti) ja muna (-10,1 protsenti).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles