Ehitusmessil sai näha plasttorust keldrit ja palkidest suitsusauna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid ehituse vastu huvi tundnud Maia tuli messile, kuna tahab oma Kuressaares asuva kodu korda teha.
Aastaid ehituse vastu huvi tundnud Maia tuli messile, kuna tahab oma Kuressaares asuva kodu korda teha. Foto: Laura Oks

Huvi tänavuse ehitusmessi vastu Eesti Näituste messikeskuses oli nii suur, et autole parkimiskoha leidmine kujunes peaaegu sama keeruliseks nagu laulupeo ajal.

Eesti Näituste projektijuht Epp Sultsmann kinnitas, et messil on külastajaid ja ettevõtjaid rohkem kui paaril viimasel aastal. Oma toodangut tutvustasid 225 firmat Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt, Poolast, Saksamaalt ja Prantsusmaalt.

Marek Kalda, kes töötab ka ise ehitajana, olid messile tulnud oma kodu jaoks ventilatsioonisüsteemi otsima. «Arvan, et inimesed julgevad jälle ehitama hakata ning mess on väga vajalik,» nentis Kalda.

Ebatavalised ideed paelusid

Aastaid ehituse vastu huvi tundnud Maia tuli messile, kuna plaanib hakata oma Kuressaares asuvat kodu korda tegema. «Olen messiga poole peal,» ütles ta. «Kõige rohkem pakuvad mulle huvi puittrepid. Otsin ka õhksoojuspumpa ja saunaahju, mida pole Eestist veel leidnud.»

Saunaahjul peab tema sõnul olema kindlasti kaasas sertifikaat väljuva suitsu temperatuuri kohta. «Ehitada julgen sellepärast, et käin Soomes tööl, Eestis on asi väga nutune,» sõnas Maia. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ning töötas varem tsehhijuhatajana. Kui tehas töö lõpetas, tegi Maia kannapöörde ja hakkas hooldajaks.

Lembit ja Ulvi Toru olid messile tulnud Tartumaalt, kuna plaanivad Euroopa Liidu toetuse abil puhkekodu rajada. «Hakkasime paberite täitmisega pihta 2006. aastal ning positiivse otsuse saime 2008,» Lembit Toru. «Siis ei olnud aga omaosaluseks raha. Loodame, et sellel aastal saame valmis.»

Toru sõnul vaatavad nad koos abikaasaga messil eriti hoolikalt maaküttevõimalusi, kuna Palu puhkekeskuse olemasolevat maja tuleb kütta puudega ning see on väga vaevanõudev.

Ettevõtted lootsid messilt leida eelkõige kontakte ning ennast inimestele tutvustada. Lindabi müügimänedžeri Alari Rätsepa sõnul on huvi firma pakutavate katuseprofiilide ja vihmaveetorude vastu olnud suur.

«Minu meelest on inimesi rohkem kui eelmisel aastal,» tõdes Rätsep. «Kindlasti on külastajaid vähem kui neli-viis aastat tagasi, aga märtsi lõpp näitab, et ehitusturg elavneb.»

Messil leidis kinnitust ka tõsiasi, et suurima tähelepanu osaliseks saavad ebaharilikud ideed.

Näiteks OÜ Vesimentor, kes igapäevaselt toodab äravoolukaevusid, oli vaatamiseks välja pannud suurest truubitorust ehitatud keldri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles