Vähi trikitab jälle

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi
Tiit Vähi Foto: Liis Treimann

Üks kommentaator nimetas Tiit Vähi tehinguid Silmetiga trikkideks, kus tühjast kübarast järjest jäneseid välja tõmmatakse. See on muidugi liialdus, sest Silmet pole oma haruldase toodanguga kunagi tühi «kübar» olnud. Kuid imekspandavat on siin küll.


Juba Vähi Silmeti omanikuks saamine oli paras trikk. Kui Silmet Vähi peaministriks oleku ajal erastati, eitas mees kaua seotust tehinguga. Mõne aja pärast selgus siiski, et Vähi on suuromanikuks saanud.

2006. aastal müüs Vähi Silmeti aktsiate kontrollpaki Vene kapitali kontrolli all olnud Šveitsi firmale ja mõne kuu pärast ostis selle jälle tagasi – tõenäoliselt mitte kallimalt.

Nüüd siis tehing, kui 90 protsenti osalusest müüdi ameeriklastele 89 miljoni dollari eest. Kuid rahas sai ta vaid üheksa miljonit, ülejäänu aktsiates. Kas Silmet üldse vahetas suuromanikku? Vähi lubas siiski, et müüb aktsiad peagi maha.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles