Ministrid: Portugali laen tuleb samadel alustel teiste riikidega

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali pealinna Lissaboni tänavapilti on ilmunud sõnumid, mis kutsuvad  üles kapitalismi hävitama.
Portugali pealinna Lissaboni tänavapilti on ilmunud sõnumid, mis kutsuvad üles kapitalismi hävitama. Foto: Reuters/ScanPix

Eurogrupi rahandusministrid kutsusid kõiki Portugali erakondi laenupaketi läbirääkimistele ja rõhutasid, et igasugune laen tuleb rangete tingimustega.

«Euroopal ei ole mehhanismi, mis pakuks tingimusteta lühiajalist laenu liikmesriigile,» rääkis mõttekoja Bruegel analüütik Zsolt Darvas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ungaris kohtunud eurogrupi rahandusministrid olid üksmeelel, et Portugali laen peab tulema samadel alustel, kui Kreeka ja Iirimaa oma, mis tähendab et laenu saamiseks tuleb riigil ette võtta jõuline valitsuskulude kärbe ja majandusreformid.

«Me teeme, mis meil tuleb teha, aga laenupakett peab olema rangete tingimustega. Vastasel juhul ei ole üldse mõtet kellegi laenu garanteerida,» märkis Soome rahandusminister Jyrki Katainen.

Portugal võib vajada 75-100 miljardit eurot abi, et katta valitsussektori kulusid järgmisel kolmel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles